10 tény, amit érdemes tudnod
1) FRISSESSÉG FRISSESSÉG FRISSESSÉG
Konyhánkban az alapanyagok 90%-a azok beszállítása után azonnal felhasználásra kerül!
Beszállítóink, miután eljuttatják hozzánk a megrendelt, kiváló minőségű árut, mi azonnal elkezdjük feldolgozni azokat. Így a készételt az alapanyagok beérkezte után 90 percen belül már csomagoljuk is! Az étel a csomagolás után egy sokkoló kabinba kerül, ami rövid idő alatt 5°C-ra hűti le azt. Ezt a hűtési láncot egészen az ajtódig biztosítani tudjuk, így az ételek elkészítése után felgyülemlő hisztamintartalmat a minimális értéken tudjuk tartani!
2) TISZTASÁG TISZTASÁG
A tisztaság, mint szempont, az elsők közt szerepel!
A konyha területére nem jöhet be kintről az a rekesz, amelyet a beszállítóink használnak (esetleg más konyhák részére is), beérkezés után az alapanyagokat átpakoljuk a saját, naponta tisztított ládáinkba, melyeket színek szerint csoportosítunk a különböző alapanyagcsoportokhoz.
A konyhában a szigorú, általános tisztaság megőrzése mellett kiemelt figyelmet fordítunk minden eszköz gyakori fertőtlenítésére, ezeket több ipari mosogatógép segítségével biztosítjuk. Külön ruhatisztító részlege van konyhánknak, így tudjuk a 100%-os tisztaságot biztosítani a nálunk dolgozók és a konyha számára is!
3) CÖLIÁKIABIZTOS CÖLIÁKIABIZTOS
Nálunk az utolsó morzsáig minden tiszta a gluténtől!
Fent már olvashattad, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a tisztaságra… Nos, a glutén a mi szemszögünkből „kosznak” számít, ami hozzánk nem kerülhet be! Nemcsak nem jelenik meg glutént tartalmazó alapanyag a konyhában, de már a beszállítási lánctól kezdve, az szállítóautók csomagterét is figyelembe véve, a nálunk dolgozók ruházatáig figyeljük azt, hogy véletlenül se jusson be semmilyen keresztszennyezés. Sehonnan. A gluténnek esélye sincs!
4) TEJMENTES TEJMENTES
Teljes tejmentesség, nem csak laktózmentesség!
Nem csak a tejcukrot, azaz a laktózt zárjuk ki az alapanyagok közül, hanem nemes egyszerűséggel minden tej-, vagy tejtermék tartalmú összetevőt. Ennél az ételnél biztosan nem kell laktáz enzimet fogyasztanod az étkezés előtt, de attól sem kell tartanod, hogy bármilyen másfajta tejérzékenység esetén rosszullét tör rád.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy az ételeink alacsony kalciumtartalmúak lennének – sőt! Sok olyan belsőséget, gluténmentes gabonát, friss zöldséget találhatsz a menüben, amelyek kiemelkedő kalciumtartalommal rendelkeznek, emellett tartalmazzák azokat a vitaminokat- és nyomelemeket, amelyek segítik ennek az ásványi anyagnak a szervezetbe való beépülését is!
5) ADALÉKANYAGMENTES ADALÉKANYAGMENTES
Mesterséges színezékek? Ízfokozók? Tartósítószerek? Kukába velük!
Elhivatottak vagyunk és nem csak az iránt, hogy finom ételekkel, jó tápanyag-, vitamin- és ásványianyag ellátottságot adjunk Neked, hanem annak tekintetében is, hogy ne mérgezzük senki szervezetét feleslegesen olyan hozzáadott anyagokkal, amelyek bizonyítottan nem tesznek jót a szervezet működésének! Ezért is néztünk végig minden egyes hozzánk kerülő alapanyagot tüzetesen, hogy kiválasszuk a legtisztábbakat! Amelyekből pedig nem találtunk megfelelőt, azt legyártatjuk külön, a mi konyhánknak, Neked! Egyébként is, miért lenne szükség ízfokozóra a jó minőségű fűszerek mellett és miért lenne szükség tartósítószerre ilyen frissesség mellett?
6) CUKORMENTES CUKORMENTES
Itt nincs cukor! Csak természetes, szervezet működéséhez szükséges, jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrátforrások!
Az olyan acelluláris, tehát finomított szénhidrátok, mint a fehércukor, kutatások szerint kapcsolatban lehet az emésztőrendszeri gyulladásokkal, az inzulinrezisztenciával és az elhízással is. Így, ha ezt használnánk ételeink elkészítésekor, szembe kerülnénk azzal a filozófiával, miszerint nem mérgezzük magunkat az étellel – szó sem lehet a használatáról!
Ezek helyett inkább jó minőségű, magas mikrotápanyagtartalmú gabonákat és zöldségeket használunk a szénhidrátraktárak feltöltésére. Saját kenyérlisztkeverékünk például több gluténmentes gabona lisztjéből készül, lassan felszívódó szénhidrátforrás.
7) BIZTOS KALÓRIAMENNYISÉG BIZTOS KALÓRIAMENNYISÉG
Itt biztos lehetsz benne, hogy a feltüntetett kalóriamennyiséget fogyasztottad el!
Így talán a legegyszerűbb kiszámolni a napi bevitt kalóriamennyiséget: ránézel a dobozokra és összeadod a számokat! Az aznapi ételeket a megrendelések alapján lefőzzük, ezután pontosan grammonként porciózzuk – nem engedünk hibát a rendszerbe!
8) BIZTONSÁG BIZTONSÁG
Az ételek egymással sem keveredhetnek!
Az ételek dobozain kódokkal találkozhatsz – ezek a kódok kísérik végig az étel elkészítését az első fázistól kezdve az utolsóig és minden eszköz, ami hozzáér az adott ételhez, megkapja ezt a kódot. Így tudjuk garantálni, hogy egy ételt egy kanállal porciózunk, egy késsel nyúlunk bele és egy tálcára rakjuk és ezekkel az eszközökkel nem érünk egy másik ételhez.
9) KÖRNYEZETBARÁT KÖRNYEZETBARÁT
Nem kerül étel a szemétbe és nincs kommunális hulladék sem!
Ételes dobozaink kiválasztásánál a frissesség megtartásának képessége és az újrahasznosíthatóság voltak a fő szempontok, a főzés és az alapanyagrendelés esetében pedig pontosan tartjuk a mennyiségeket! Csomagolásaink 100%-ig újrahasznosíthatóak, főzés közben pedig nem termelünk selejtet!
10) CSAPATSZELLEM CSAPATSZELLEM
Mindenkinek fontos a cél: tiszta étellel tiszta energiát, egészséget adni!
Mit jelent ez? Csapatunkban kivétel nélkül mindenki elhivatott az iránt, hogy a legmagasabb színvonalat adjuk ki a kezünkből. Büszkék vagyunk arra, hogy ennyire összetartóan, jó hangulatban tudjuk elkészíteni a napi ételeiteket, hiszen nem is lehet másképp jót, jól főzni! Érezni fogod azt, hogy valóban szívvel készítjük számodra a minőségi ételeket.
Mi a legfontosabb? MINDEN A LEGFONTOSABB!